Almanya Aile Birleşimi Vizesi
Almanya Aile Birleşimi Vizesi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Alman vatandaşı olan veya Almanya’da oturumu bulunan eşlerinin veya çocuklarının yanına gidebilmesi için yapılan işlemdir. Aynı şekilde Alman vatandaşı veya Almanya’da oturum iznine sahip olan bir kişinin Türkiye’de bulunan eşlerini veya 18 yaşından küçük çocuklarını Almanya’ya yanına alabilmesi için uygulanması gereken prosedürler ve bu işlemler sonucunda alacağınız vizenin türüdür. Almanya’da oturum izni almak için birçok yöntem vardır ve bunlardan biri de bu vize türüdür. Diğer oturum alma yöntemleri için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Almanya Aile Birleşimi Başvuru Formu
Almanya Aile Birleşimi Vizesine Hemen Başvurun!

Almanya Aile Birleşimi Vizesi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Alman vatandaşı olan veya Almanya’da oturumu bulunan eşlerinin veya çocuklarının yanına gidebilmesi için yapılan işlemdir. Aynı şekilde Alman vatandaşı veya Almanya’da oturum iznine sahip olan bir kişinin Türkiye’de bulunan eşlerini veya 18 yaşından küçük çocuklarını Almanya’ya yanına alabilmesi için uygulanması gereken prosedürler ve prosedürler sonucunda alacağınız vizenin türüdür. Almanya’da oturum almak için birçok yöntem vardır ve bunlardan biri de bu vize türüdür. Diğer oturum alma yöntemleri için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Almanya Aile Birleşimi vizesi uzun süreli vize sınıfına girmektedir. Bu sebeple bazı özel şartları sağlamanız durumunda yararlanabileceğiniz bir vize türüdür. İstenen evrakları ve şartları eksiksiz sağlamalı ve yapılan işlemlerde hata olmamalıdır. Bu sebeple bir uzman eşliğinde yapmanız olumlu sonuç sağlamak için hayati önem taşımaktadır. Almanya Aile Birleşimi vizesi başvuruları doğrudan Almanya konsolosluklarına veya Almanya büyükelçiliğine yapılır. Vize başvurusu yapılırken, Alman yetkililere tarafından belirlenen evraklar eksiksiz olarak ibraz edilir. Başvurucunun durumuna göre evraklar değişiklik gösterebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli kısımlarda biri, evrakların ıslak imzalı ve güncel olmasıdır. Tabi başvurunun şartlarına ve durumuna göre Almanya Konsolosluğu ekstra evraklar da talep edebilir.
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?
Aile Birleşimi vizesi, Türk vatandaşların yurtdışında yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmesi için başvurması gereken bir vizedir. Alman vatandaşı olan eşinizin yanına gitmek, Almanya’da bulunan eşinizin yanına gitmek, Almanya’da yaşayan ebeveynlerinizi veya çocuklarınızı referans göstererek Almanya oturma izni talebi için başvurulması gereken vize türüdür.
Almanya’da ki ailenin yanına gidecek olan kişinin, Aile birleşimi başvurusu yapması için Almanya Konsolosluğuna gerekli evraklarla ibraz etmesi gerekmektedir. Bu evraklar hazırlanırken çok dikkat edilmeli, en doğru ve hızlı adım için bir danışmanlık ofisi ile çalışılmalıdır. Almanya Göç Ajansı sizlere bu konuda danışmanlık etmekte ve bu süreçleri en hızlı ve doğru ilerletmenizi sağlamaktadır.
Aile Birleşimi Vize Türü
Almanya aile birleşim vizesi, ulusal D Tipi vize kategorisinde yer almaktadır. Başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na ya da Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır. D tipi vize en fazla 1 yıl olacak şekilde verilmektedir. D tipi vizeler turistik amaçlı değildir, Aile birleşimi, Eğitim veya Çalışma amacıyla evraklarınızı Almanya Konsolosluğuna ibraz edebilirsiniz. D Tipi vize almak için her amaca yönelik belirli şartlar vardır. Eğitim amacı ile D Tipi Ulusal Vizeye başvuruyorsanız, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora gibi eğitim programlarını kazanmış olmanız gerekmektedir. Almanya’da çalışmak için bir iş yerinin sizinle çalıştığına veya çalışmak istediğini belgeler ile kanıtlamanız gerekir.
Ulusal D Tipi Vize Nedir?
D tipi vize uzun süreli bir vize türüdür. 90 Günden daha uzun yurt dışı seyahatlerde başvurulan vizedir. Diğer vize türlerine göre evrak sayısı ve gerekli olan şartlar biraz daha fazladır. Genelde aile birleşimi veya uzun süreli eğitim gibi amaçlar doğrultusunda D tipi vize başvurusu olur.
Almanya Aile Birleşimi Başvuru Formu
Almanya Aile Birleşimi Vizesine Hemen Başvurun!
Aile Birleşimi Vizesi Şartları
Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapmak için bazı ön koşulları sağlıyor olmanız gerekmektedir. Aile birleşimi için ilk şart eşlerden birinin Alman ya da AB vatandaşı olması veya Almanya’da oturum iznine sahip olması beklenmektedir. , Almanya’da yaşayan eş her şeyden önce iki yıldır ikamet iznine sahip olmalıdır. Bazı istisnai durumlarda bu süre geçerli değildir. Mesela İltica prosedürü sırasında, henüz ikamet izni verilmemiş olması durumunda aile birleşimi mümkün değildir. Sonuç olarak; bu vizeye başvuru yapabilmeniz için, başvuruya konu taraflardan birinin Alman vatandaşı olması veya Almanya’da oturum sahibi olması gerekmektedir.
Alman vatandaşı olan veya Almanya’da oturum sahibi kişi; eşini veya çocuklarını Almanya’da yanına alabilmesi için onların geçimini sağlayabilecek ekonomik yeterliliğe sahip olması gerekmektedir. Almanya’da yaşayan eş geçimini sağlarken, herhangi bir sosyal yardım almaksızın yanına getirmek istediği aile bireylerine bakabilecek derece bir gelire sahip olması beklenmektedir. Ayrıca Almanya’da herhangi bir suç işlememiş olmalı ve kamu güvenliğini tehlikeye sokacak herhangi bir davranışta bulunmamış olması beklenmektedir. Ayrıca Almanya’da oturmakta olduğunuz evin gelecek aile bireylerini de barındırmaya yetecek kadar alana sahip olması gerekmektedir.
Almanya Aile Birleşimi ile Almanya’ya gidecek olanların da Almanca bilmeleri beklenmektedir. Çünkü, bu vize ile Almanya’da oturum izni ve çalışma iznine de sahip olmuş olacaksınız. Sosyal hayat içerisinde bulunacak olmanız ve yeni geldiğiniz ülkenin şartlarına uyum sağlayabilmeniz için az da olsa dil bilmeniz gerekmektedir. Tek başına Dil kursuna gitmiş olmanız yeterli olmayacaktır. Almanca bilginizi belgelemeniz gerekmektedir. Almanya Federal Cumhuriyeti yetkilileri tarafından görevlendirilmiş üniversiteler tarafından yapılan sınavdan gerekli olan puanı almanız gerekmektedir.
Almanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar
Almanya aile birleşimi vizesi almakta amacınız, Almanya’da bulunan eşinizin yanına gitmek ise, gerekli evraklar aşağıdakilerdir. Aile birleşimi vizesine başvurma amacınız çocuklarınız ile alakalı ise, Almanya Konsolosluğu farklı evraklar isteyecektir.
Evrakları hazırlarken ki en önemli husus, evrakların güncel asıl ve güncel olmasıdır. Ek olarak yanında ikişer adet fotokopileri gerekmektedir. Bu belgelerin birer fotokopisi vize alındıktan sonra gerekli olması durumuna karşın Almanya’ya götürülmelidir.
Dilerseniz aile birleşimi Almanya vizesi temsilcimizle, 0212 909 22 10 numaralı telefon üzerinden iletişime geçerek uygun fiyatlardan yararlanarak, gerekli evraklar ve süreç hakkında danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
- Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından içerisinde istenilen bilgiler eksiksiz ve Almanca dilinde doldurulmalıdır. Başvuru formunda eksik veya hatalı bir bilgi olmasında başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuru formlarındaki imzanın vekaletsiz olması, kişinin kendisi tarafından atılması gerekmektedir. Bu form doldurulurken son derece dikkatli olunmalıdır.
- Pasaport: Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yaparken, gerekli olan pasaportun en az 1 sene geçerli olması gerekmektedir. Başvuru sahibi pasaport sahibi değil ise internet üzerinden başvurabilirsiniz.
- 2 adet biyometrik fotoğraf: İstenilen biyometrik fotoğraflar 6 ay içinde çekilmiş, güncel olmalıdır. Olması gereken biyometrik fotoğraf, 35x40mm ebatlarında, düz renkli fon üzerinde, lekesiz, iyi aydınlık ve kontrast ayarlarına sahip olmalıdır. Işık eşit dağılmış, gölge yada efekt bulunmamalıdır.
- Evlenme Kayıt Örneği (Formül B): Başvuruda bulunan kişiler nikâhlarını Türkiye’de gerçekleştirdiler ise, evlenme memuru tarafından verilen Aile Cüzdanı kabul edilmemektedir. Almanya yetkililerin evliliğinizi onaylaması için almanız gereken evrak Uluslararası Evlenme Kayıt Örneğidir. Bu belgeyi nüfus müdürlüklerinden temin edebilirsiniz.
- Nüfus Bilgileri: Eşinizin ve sizin nüfus bilgileriniz.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: ön ve arka yüz olmak üzere nüfus cüzdanı fotokopileri.
- Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus bilgileri ve nüfus kaydı ile ilgili bilgileri tam ve hatasız içermelidir, hiçbir kısım atlanmamalıdır. Daha önceki evlilikler, doğan çocuklara ait bilgiler, boşanmalar, anne ve baba hakkında bilgiler, sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri yer almalıdır.
- İkametgâh Belgesi: Türkiye’de ikamet eden, başvuran kişi ikametgâhı götürülmelidir.
Almanya Aile Birleşim Vizesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Eğer kişiler 17 yaşında evlilik gerçekleştirdiler ise, iki tarafın anne ve babanın imzaladığı Muvafakatname ve bu belgelerin Almanca tercümeleri götürülmelidir.
- Kişiler 16 ve 16 yaşından küçük evlenmişler ise, çiftin evlenmesinin uygun olduğuna dair mahkeme kararı ve belgenin Almanca tercümesi götürülmelidir.

Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı
Almanya genel olarak oturum hakkı tanıdığı herkesten dil bilmesini beklemektedir. Özellikle Aile birleşimi gibi uzun süreli bir vize için kesinlikle dil bilmeniz gerekmektedir. Almanca kursuna gitmiş olmanız yeterli olmayacaktır. Bu vizeye başvuru yaparken sizden dil bildiğinizi ispat etmeniz istenmektedir. Almanca dil bilginizi sertifikalandırmış olmanız gerekmektedir.
Almanya Aile Birleşimi Dil Sınavı
Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından yetkilendirilmiş üniversiteler aracılığıyla yapılan sınavdan en az A1 seviye Almanca için gerekli olan puanı almış olmanız istenmektedir. Güncel olması gereken bu sertifika ile aile birleşimi vizesine başvuru yapabilirsiniz.
Almanca A1 Sertifikası Nasıl Alınır?
Almanya aile birleşim vizesi başvurusu için gereken A1 sınavı, Almancayı temel olarak bildiğinize dair bir belgedir. Almanya aile birleşimi başvurusu yapacak kişilerin alması gereken Almanya A1 Sertifikası, Almanya Konsolosluğu’nun kabul ettiği kurumlardan alınması gerekmektedir.
Almanya Konsolosluğu’nun kabul ettiği kurumlar, Goethe Institut ve ÖSD‘dir.
Bu kurumlar dışında ibraz edilen sertifikalar kabul edilmemektedir.
Almanca A1 Sertifikası Fiyatları
Almanca A1 sertifikası fiyatları, Goethe’de 2023 yılı itibari ile yapılacak sınav ücretleri 135 Euro’dur. Bu fiyatlar her sene değişiklik göstermektedir. ÖSD 2023 Almanca A1 Sertifikası ise 160 Euro’dur. Goethe’nin sağladığı sertifikalar:
GOETHE-ZERTİFİKAT A1
Almanca A1 Sertifikası Ortak Referans Çerçevesi’nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin birinci basamağına (A1) denktir. A1 Sertifikasına sahip olmanız günlük hayatta basit sorular sorabilir ve yanıtlayabilir, basit kelimeler ile cümleler kurabilir ve yazabilir, günlük basit konular ile ilgili konuşma ve yazıları anlayabilirsin. Aile birleşimi vizesinde sunulan dil şartı A1’dir. Günlük olarak konuşabiliyor olmanız, karşı tarafı anlamanız ve karşı tarafın sizi basit bir biçimde anlaması yeterlidir.
GOETHE-ZERTİFİKAT A2
Temel dil bilgi ve becerilerini gerektiren sınav, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Çerçeve Programı‘nın (GER) altı basamaklı yetkinlik sıralamasında ikinci basamağın (A2) karşılığıdır. Almanca A2 kursu sizlere şunları katacaktır. Günlük yaşamda cümle ve sık kullanılan söylemleri anlamayı ve kullanabilmeyi, Basit konularda veya bilgi alışverişi konusunda karşı tarafı ve karşının sizi anlamasını, kendinizi ifade edebilmenizi ve daha fazla sosyalleşmenizi sağlayacaktır.
GOETHE-ZERTİFİKAT B1
Almanca B1 Sertifikası, Kişinin Alman dilini serbestçe kullanabildiğini teyit eder ve Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi’nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin üçüncü basamağına (B1) denktir. Günlük ifadelerden çok artık kendinizi daha fazla ifade etmenizi ve rahat bir şekilde anlaştığınızı gösteren sertifikadır.
GOETHE-ZERTİFİKAT B2
Almanca B2 dil sertifikası gelişmiş Almanca dil düzeyini doğrular ve Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi´nin (CEFR) altı seviyeli yeterlik ölçeğindeki dördüncü seviyeye (B2) denk gelir.
GOETHE-ZERTİFİKAT C1
Almanca’da çok ileri düzeyde dil bilgisini teyit eden bu sınav, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi’nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin beşinci basamağına (C1) denktir.
GOETHE-ZERTİFİKAT C2
Almanca C2 çok ileri düzeyde bir dil seviyesini teyit eder. Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi’nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin en üst basamağına (C2) denktir.
Dilerseniz Goethe’nin sağladığı Aile Birleşimi programında kurs alabilir, Aile birleşimi vizesi sertifikası için adım atabilirsiniz.
Almanya Aile Birleşiminde B1 ve C1 Sertifikası Farkı Nedir?
18 Yaşından büyük çocuğunuzu Almanya’ya götürüyorsanız, Almanya Konsolosluğu Almanca B1 dil sertifikası veya Almanca C1 dil sertifikası isteyebilir. Almanca B1 dil seviyesi, Almanya’da günlük sorunlar ile rahat başa çıkmanızı ve insanlar ile doğru diyalog kurmanızı sağlayacak dil seviyesidir. Bu seviyede alacağınız sertifika, orada yaşamanız da size kolaylık sağlar.
Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri ise sertifikanın nereden alınacağıdır. Almanya Konsolosluğu Goethe Institut ve ÖSD dışında alınan sertifikaları kabul etmemektedir.
C1 dil sertifikası, B1’e göre çok daha ileri düzey anlama ve konuşmadır. C1 seviyesi Almanca öğrenerek günlük konuşmalarda çok daha iyi olabilir, çok daha avantajlı olabilirsiniz.
Almanca Dil Yeterliliğinin Aranmadığı Durumlar
- Almanya’da yaşayan eşiniz AB Blue Card sahibi ise
- Aile birleşimi başvurusunda bulunan kişinin bedensel, zihinsel veya ruhsal bir engeli var ise
- Almanya’da yaşayan eşinizin, reşit olmayan Alman vatandaşı çocuğunuzun yanına gideceğinizde
Almanca A1 sertifikası istenmemektedir.
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar ?
Aile Birleşimi vize sonuçlanma süresi başvurucunun durumuna göre değişiklik gösterebilir. Evraklarınız konsolosluğa teslim edildikten sonra Almanya’da evraklarınız incelemeye alınır. Almanya’da bulunan eş ile alakalı araştırmalar yapılır ve irtibat kurulur. Yapılan vize başvurusu, halen Almanya’da yaşamakta olan eşin bağlı olduğu yerde bulunan yurt dışı temsilciliğinde ve yabancılar şubesinde ortak olarak kontrol edilir.
Bazı durumlarda sizden ekstra evrak istenebilir. Almanya’da sizin evliliğiniz ile ilgili araştırmalar yapıldıktan sonra ona verilmesi durumunda konsolosluğa bilgi verilir. Konsoloslukta sizin vizenizi basarak vizeyi size teslim eder.
Bütün bu bahsedilen prosedürler oldukça fazla bir zaman almaktadır. Ayrıca istenen ekstra evraklar veya bilgiler vize işleminin sonuçlanmasını geciktirir. Ayrıca resmi tatil, yılbaşı, bayram veya çalışma saati düzenlemelerine göre de değişiklik göstermektedir. Birçok değişen olması sebebiyle net bir zamandan bahsetmek pek mümkün değildir. Fakat genel işleyiş ve tecrübeler ışığında, 1 ila 3 ay arasında vize başvuru işleminiz sonuçlanmış olur.
Almanya Aile Birleşimi Başvurusu Nereye Yapılır?
Almanya aile birleşim vizesi için, Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine başvuru yapılmalıdır. Başvuruyu gerçekleştirmek için belirlenen şartları sağlamalı, gerekli evrakları hazırlamalı ve randevu almalısınız. Randevu tarihleri konsolosluklar tarafından belirlenmektedir.
Başvuru yapacağınız konsolosluk yaşadığınız şehre göre değişkenlik gösterir. Evraklar hazırlanırken eksiksiz olmasına dikkat edilmelidir.
Almanya Aile Birleşimi Başvuru Formu
Almanya Aile Birleşimi Vizesine Hemen Başvurun!
Vize Sürecini Nasıl Takip Edebilirim?
Başvuru yapıldıktan sonra dosyalarınızın Almanya’da incelenmesi aşaması ve sonrasında konsolosluk tarafından vizenizin basılması aşamalarından söz etmemiz gerekir. Bu sebeple sürecin takibi için bu iki aşamanın da ayrı ayrı kurumlar tarafından takip edildiği bilinmelidir.
Başvuru yaptıktan sonra Almanya Konsolosluğu iletişim kanallarını kullanarak vizenizin ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bunun dışında size e-mail yolu ile Almanya konsolosluğu tarafından başvurunuzda eksik veya ekstra evrak istenme durumları ile alakalı bilgilendirme yapılacaktır. Başvurunuzu bizimle yapmışsanız size danışmanlık yapan uzmanımız başvurunuzun süreciyle alakalı periyodik olarak bilgilendirme yapacaktır.
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadardır ?
Aile Birleşimi vize ücreti eşinizin Alman vatandaşı olması veya oturum sahibi olmasına göre değişiklik gösteren harç ücreti vardır. Alman konsolosluğu tarafından belirlenen ücretler kişinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Başvuru esnasında Euro olarak nakit ödenmesi gerekmektedir. Kredi kartı kabul edilmemektedir.
Almanya Aile Birleşimi Başvurusu Neden Reddedilir?
Aile birleşim başvurusunda Almanya Konsolosluğu bazı durumlarda başvurunuzu reddedebilir. İstenilen şartları yerine getirmemişseniz konsolosluk başvurunuzu reddeder. Evrakları eksiksiz ve doğru ibraz etmiş olmanız da onaylanacağı anlamına gelmemektedir.
- Almancanız A1 seviyesinde değil ise,
- Adli sicil raporunuz temiz değil ise,
- Konsolosluk yetkilileri evliliğin sahte olduğundan şüpheleniyorsa,
- Kazancınız Almanya Konsolosluğu’nun istediği yeterlilikte değil ise,
Başvurunuz büyük oranda reddedilecektir.
Almanya Aile Birleşimi işlemleri, iş bulma danışmanlığı, vize işlemleri ve diğer merak ettiğiniz bütün sorularınız için www.almanyagocajansi.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Bununla beraber info@almanyagocajansi.com e-mail atabilir veya 0212 909 22 10 numaralı telefon ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Almanya Aile Birleşimi Başvuru Formu
Almanya Aile Birleşimi Vizesine Hemen Başvurun!
İçindekiler
- 1 Almanya Aile Birleşimi Vizesi
- 1.1 Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?
- 1.2 Aile Birleşimi Vize Türü
- 1.3 Aile Birleşimi Vizesi Şartları
- 1.4 Almanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar
- 1.5 Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı
- 1.6 Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar ?
- 1.7 Almanya Aile Birleşimi Başvurusu Nereye Yapılır?
- 1.8 Vize Sürecini Nasıl Takip Edebilirim?
- 1.9 Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadardır ?
- 1.10 Almanya Aile Birleşimi Başvurusu Neden Reddedilir?
Merhaba, vize başvurusu yapmak istiyorum. Evlilik vizesi Almanya için vize olucak, evlilik vizesi şartları ve süreci hakkında bilgi alabilir miyim?
Merhaba Ahmet bey, Almanya da bulunan siz iseniz öncelikle eşinizin başvuru yapması gerektiğini belirtmek isteriz. 0212 909 22 10 üzerinden bizlere ulaşırsanız, size ve hali hazırda ki durumunuza yönelik bir bilgilendirme yapabiliriz. Almanya aile birleşim vizesinin birkaç farklı amaçla alınışı vardır. Almanya aile birleşimi vizesinde Almanya da bulunan kişi değil yanına gitmek isteyen eşin başvurması gerekmektedir.
Çocuk mevcutsa istenen belgelere ek olarak birkaç evrak daha istenebilir. Evlilik vizesi şartlarında A1 seviye Almanca dil bilgisi istenmektedir. Dil bilgisi haricinde Almanya Konsolosluğunu evliliğin gerçek olduğuna ikna etmek durumunda kalabilirsiniz. Finansal yeterliliğe ve diğer prosedürleri karşılamanız haricinde özel bir şart gerekmemektedir. Almanya aile birleşimi süreci hakkında bizlere ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Merhaba, ben 8 aydır Almanya da ikamet ediyorum. Eşim ise Türkiye de bulunuyor fakat kendisi Türk değil eş birleşim vize başvurusu yapmak istiyorum. Eş birleşimi ücreti ne kadar? ve vize alımı ne kadar sürer? bilgi alabilir miyim?
Merhaba Cem bey, Öncelikle belirtmek isteriz ki Almanya eş birleşim vizesi aslında aile birleşim vizesi ile aynı vize türüdür. Aile birleşim vizesinde sizin de hazırlamanız gereken evraklar vardır fakat başvuruyu yapması gereken kişi Türkiye de bulunan eşinizdir. Almanya Federal Cumhuriyetinde oturum iznine sahipseniz ve gerekli şartları karşılayabiliyorsanız eşinizin yanınıza gelmesi için hiç bir engel olmayacaktır.
Eşiniz için Almanya evlilik vizesi sürecinde en önemli kısım Türkiye Cumhuriyeti oturum iznine sahip olup olmadığıdır. Yabancı uyruklu eşiniz, Türkiye de oturum iznine sahip ise prosedürler değişmez ve yukarıda bulunan makaleden gerekli bilgiye sahip olup, başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Dilerseniz 0212 909 22 10 ‘u tuşlayarak bizlere ulaşabilir, Aile birleşimi vizesi başvurusu yapabilirsiniz.
Aile birleşimi için gerekli evraklar sürekli güncellenmektedir ve size özel evraklar istenebilir. Bu gibi durumların dışında hazırlamanız gereken evrak listesi şöyle:
Eşiniz Türkiye de oturum iznine sahip değilse, vatandaşlığı bulunan ülkeden başvuru yapmak zorundadır. Evli de olsanız burada ki önemli nokta oturum iznidir.
Almanya da eş birleşimi yapabilmek için öncelikle birkaç prosedürü yerine getirmeniz gerekmektedir. Almanya aile birleşimi şartları arasında Dil yeterliliği mevcuttur. Birkaç istisna dışında Konsolosluk A1 veya B1 dil şartı aramaktadır. Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz
Merhaba, eşim alman vatandaşı ve hamile bu yüzden Almanyaya gitmek istiyorum. Almanya aile birleşimi yapmak istiyorum gerekli evraklar neler ve en kısa sürede nasıl gidebilirim?
Merhaba Solmaz Bey, Almanya da ikamet etmekte olan eşinizin yanına gidebilmek ve Almanya Aile Birleşimi vizesi alabilmek için öncelikle dil bilmeniz gerekmektedir. Almanya aile birleşimi için en az A1 seviye yeterlilik istenmektedir ve bunu sertifika ile kanıtlayabiliyor olmanız gerekmektedir. Aile birleşimi için gerekli olan evrakları makale içerisinde bulabilirsiniz. Gerekli şartları ve evrakları topladığınız sürede hızlı bir şekilde başvurunuz yapılır ve vize işlemleriniz onay sürecine sokulmuş olur. Daha detaylı bilgi ve aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunmak için 0212 909 22 10 numarası üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba,
Kabul alırsam yüksek lisans eğitimi için Almanya’ya gideceğim. 8 yaşında çocuğum var, onun da benimle aynı anda gelmesi ve aynı süre kalması için vize verirler mi? Hangi belgeler vermelerini kolaylaştırır? Eşim gelmeyecek.
Teşekkürler
Merhaba Hilal hanım, Almanya’da göreceğiniz yüksek lisans eğitiminde, çocuğunuzu da yanınıza alabilirsiniz. 8 yaşında ve yaşı itibari ile size muhtaç olduğunu gösterecek, eşinizin çalıştığını ve çocuğunuza bakamayacağını bir dilekçe ve evraklar ile kanıtlayarak başvuru gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Unutmayınız ki yazılan bu dilekçe Almanya Konsolosluğu’na hitaben olmalıdır. İyi günler dileriz.