Almanya Aile Ziyareti Vizesi
Almanya’da bulunan aile üyelerinden birini ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya Aile Ziyareti Vizesi ne başvurmaları gerekmektedir. Bahse konu vize, C tipi kısa süreli vize türleri arasında yer almaktadır.
Herkesin bildiği gibi Almanya’da pek çok Türk vatandaşı yaşamaktadır. Dolayısıyla her sene binlerce kişi ailesini, akrabasını veya arkadaşını görmek amacıyla Almanya’ya gitmektedir.
Almanya’ya gitmek isteyen umuma mahsus pasaport sahipleri vize almak zorundadırlar. Fakat , alacağınız vize türü gidiş amacınıza göre değişmektedir. Orada yaşayan aile bireyi veya akrabanızı görmek amacıyla seyahat edecekseniz, Almanya Aile Ziyareti Vizesi sahibi olmalısınız. Dolayısıyla vize başvurusunda doğru vize türüne başvuru yapmanız çok önemlidir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ?
Almanya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar listesini aşağıda belirtiyoruz. Dosyanızı hazırlarken aşağıdaki evrakların hepsi eksiksiz ve doğru olmalıdır.
Başvuru Formu: Almanya Schengen Vizesi Başvuru Formu, başvuru sahibi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Uzmanlarımız sizin adınıza bu formu istenilen dilde dolduracaklardır.
Pasaport: Başvuru yaparken kullanacağınız pasaportunuzun süresine dikkat etmelisiniz. Seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay süreyle geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca vizenin basılabilmesi için en az 2 sayfa boş olmalıdır.
Yurtdışı Giriş-Çıkış Belgeleri : Pasaportlarınızdaki vize ve yurtdışı giriş-çıkış kaşelerinin olduğu sayfaların fotokopisi varsa eklenmelidir.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Fotokopisi: Başvuruda bulunan kişinin iki yüzünü net bir şekilde gösteren nüfus cüzdan fotokopisi olmalıdır.
2 Adet Biyometrik Fotoğraf: 35*45 mm boyutlarında, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve güncel olmalıdır. Başvuruda bulunan kişinin yüzü fotoğrafta karşı cepheden tam olarak görünmelidir.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Başvuruda bulunan kişinin nüfus bilgilerini ve nüfus kaydı ile ilgili tüm olayları eksiksiz bir şekilde içermelidir. Ayrıca kişinin nüfus kayıt örneğindeki düşünceler kısmı eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır.
İkametgah Belgesi: Türkiye’de ikamet eden başvuru sahibinin güncel ikametgah belgesi ibraz edilmelidir.
Davetiye Mektubu : Ziyaret edilecek kişinin ikamet ettiği bölgedeki belediyeden onaylı olmalıdır.
Davetiye Gönderen Kişinin Belgeleri : Almanya’ya davet eden kişi eğer Alman vatandaşı ise davet eden kişinin pasaport fotokopisi eklenmelidir. Veya Almanya’da oturum iznine sahip yabancı durumunda ise oturum kartının fotokopisi eklenmelidir.
Vize Talep Dilekçesi : Vize başvurusunda bulunan kişi tarafından Konsolosluğa hitaben vize talebiyle ilgili yazılmalı ve imzalanmalıdır.
Uçak Bileti Rezervasyonu: Seyahat tarihlerinizi içeren gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu olmalıdır. Başvurunuz incelenirken rezervasyonlarınız devam etmelidir.
Başvuranın Finansal Durumunu Gösterir Belgeler : Son 3 aylık maaş bordroları , son 3 aylık banka hesap dökümü dosyaya eklenmelidir. Ayrıca eğer varsa ev arsa tapusu, araç ruhsatı, kira gelirleri vb eklenmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası: 30.000 EURO teminatlı, güncel tarihli ve seyahat süresini kapsayacak şekilde olmalıdır.
Almanya Vizesi İçin Davetiye Nasıl Olmalıdır ?
Aile Ziyareti Vizesi için gerekli en önemli evraklardan birisi davetiyedir. Almanya Vizesi İçin Davetiye, davet eden kişi tarafından alınıp vize başvurusunda bulunacak kişiye gönderilmelidir. Bu davetiye Alman Vatandaşı veya Almanya’da oturum iznine sahip kişiler tarafından alınabilir. Ayrıca davet eden kişinin ikamet ettiği belediye yönetiminden imzalı ve onaylı olmalıdır.
Davetiye şu bilgileri içermelidir.
Davet eden kişinin;
- kimlik bilgileri
- iletişim bilgileri
- ikamet adresi
Davet edilen kişinin;
- kimlik bilgileri
- pasaport bilgileri
- iletişim bilgileri
- seyahat tarihleri
- kalacağı yerin adresi
Almanya Vizesi İçin Davetiye, dosyada orijinal belge olarak sunulmalıdır. Fotokopi veya orijinal olmayan çıktısı başvurularda kabul edilmemektedir. Almanya Konsolosluğu, yukarıda belirtilen şartları taşımayan davetiyeleri kabul etmemektedir. Diğer evraklarınız tam ve doğru olsa bile davetiyeniz de bir eksiklik olursa red alma ihtimaliniz yüksek olur.
Almanya Aile Ziyareti Vizesine Nasıl Başvurulur?
Almanya Aile Ziyareti Vizesi ne başvuru yaparken ikamet ettiğiniz ile göre yetkili yerden yapmanız gerekmektedir.
Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Isparta, Uşak illerinden birinde ikamet ediyorsanız Almanya İzmir Konsolosluğu’na veya Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş aracı kuruma başvuru yapabilirsiniz.
Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmit, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova illerinden birinde ikamet ediyorsanız Almanya İstanbul Konsolosluğu’na veya Büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş aracı kuruma başvuru yapabilirsiniz.
Adana, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aksaray, Amasya, Ankara, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İçel (Mersin), Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak illerinden birinde ikamet ediyorsanız Almanya Ankara Büyükelçiliği’ne veya Büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş aracı kuruma yapabilirsiniz.
Almanya da Akrabam Var Nasıl Giderim?
Almanya’ya gitmek ve oradaki akrabaları ziyaret etmek için gereken vize türü Almanya akraba ziyaret vizesidir. Almanya akraba vizesine başvurarak Almanya’ya gidebilir, orada bulunan arkadaşlarınızı veya akrabalarınızı ziyaret edebilirsiniz. Almanya ziyaret vizesi için gerekli olan evrakların başında davet mektubu yer almaktadır. Almanya da ziyaret edeceğiniz kişi Almanya Konsolosluğuna hitaben bir mektup yazmalı ve bulunduğu bölgedeki belediyeye imzalatmalıdır. Sonrasında sizlere mail ile bu mektubu iletebilir.
Davet mektubu içerisinde; başvuranın kalacağı adres, ziyaret amacı, yakınlık derecesi, ziyaret tarihleri, davet eden ve davet edilen kişi bilgileri, sponsor olunacak ise bununla ilgili bilgiler yer almalıdır. Bu mektubu hazır olduktan sonra diğer prosedürleri hallederek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanya aile arkadaş ziyareti vizesine başvurabilirler.
Ziyaret vizesi yapacak kişinin bir geliri yok ise, ev hanımı veya çalışmıyor ise 1. derece bir yakından sponsor gerekmektedir. Çalışmayan kişinin banka hesabında yeterli geliri bulunsa dahi Almanya Konsolosluğu bunu kabul etmemekte ve sponsor istemektedir.
Bizim tavsiyemiz davet mektubunu gönderecek kişinin Almanya Konsolosluğu’na hitaben yazacağı mektup içerisinde yakınlık derecesinden söz ederek, seyahat ve konaklama ihtiyaçlarının kendisinin karşılayacağından bahsetmesi olacaktır. Eğer ki birden fazla aile üyesi başvuru yapıyor ise her kişi için ayrı dosya hazırlanması ve ayrı başvuru yapılması gerekmektedir.
Vize keyfi her adımda size eşlik ederek kolay ve hızlı bir başvuru yapmanızı sağlar. Yılların tecrübesi ile doğru evrakları sıralayıp Almanya Konsolosluğu’nun istediği gibi bir dosya koymaktadır. Aile ziyareti ile ilgili her türlü sorunuz için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.
Vize harcı Nereye Yatırılır?
Almanya ziyaret vizesi almak için Almanya Konsolosluğu ile değil aracı kurum ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Harç bedeli ve aracı kurum ücreti harici, seyahat sağlık sigortası gibi ek ücretler çıkmaktadır. Vize reddi alıp maddi kayıp yaşamamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Almanya Aile Ziyareti Vize Başvurusu
Evrak, süreç ve danışmanlık için bizleri arayabilir veya form bırakabilirsiniz.
Almanya Vize Ücreti
Almanya Aile Ziyareti Vizesi daha önce de belirttiğimiz gibi kısa süreli (C tipi ) vize kategorisindedir. Bu vize kategorisindeki Almanya Vize Ücreti 2021 yılı itibariyle, Konsolosluk tarafından 80 euro olarak belirlenmiştir. Ayrıca konsolosluk harcına ek olarak vize aracı kurumuna 30 euro civarında koordinasyon bedeli ödenmektedir. Bu masraflarınız dışında, seyahat sürenize göre değişen Seyahat Sağlık Sigortası masrafınız olacaktır. Ve başvurunuzu bizim aracılığımızla yaparsanız danışmanlık ve hizmet bedeli ücretiniz olacaktır. Böylece yaklaşık masrafınız toplam 140-150 euro civarı olmaktadır.
0-12 yaş grubundaki çocuklar Konsolosluk harcı ödememektedirler. Fakat 6 yaşından büyük herkes koordinasyon bedelini ödemek zorundadırlar.
Konsolosluk Harcı ve koordinasyon bedeli hiçbir şekilde ve nedenle geri ödenmemektedir. Red almanız veya kabul almanız durumunda çeşitli nedenlerle vizenizi kullanmamanız durumunda da herhangi bir geri ödeme söz konusu değildir.
Almanya Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya’dan yapacağınız kısa süreli schengen vizesi ( C Vize ) başvuruları uzun süreli vize türlerine göre daha kısa sürede sonuçlanmaktadır. Başvurunuz, siz dosyanızı teslim ettikten sonra 7-15 iş günü arasında açıklanacaktır. Bu arada başvurunuzu inceleyen konsolosluk, sizden ek belge talep edebilir. Böyle bir durumda başvurunuzun sonuçlanması biraz daha uzun sürebilir.
Almanya Vize başvurularının daha hızlı sonuçlanabilmesi için yararlanabileceğiniz ekstra bir hizmet bulunmamaktadır. Başta aile ziyareti vizesi olmak üzere Almanya için tüm vize türlerinde yapacağınız başvurularda Almanya Göç Ajansının uzman personelinden destek almanızı önermekteyiz. Ayrıca tüm ülke vizeleri hakkında bilgi almak istiyorsanız Vize Keyfi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Almanya Göç Ajansı İle Başvuru Süreci
Almanya için ihtiyaç duyacağınız tüm vize türlerinde, vize başvurunuzu uzman personelimiz danışmanlığında yaparak kısa sürede daha hızlı ve olumlu sonuçlar alırsınız. Aile Ziyareti Vizesi için yapacağınız başvuruda uzman personelimiz sizleri adım adım bilgilendirecektir. Başvuru aşamasında verdiğimiz hizmetler şu şekildedir.
- Şahsa Özel Evrak Listesi Gönderimi
- Ön Değerlendirme Süreci
- Başvuru Dosyanızın Hazırlanması
- Seyahat Sağlık Sigortası Hizmeti
- Randevu Alma Hizmeti, Karşılama Hizmeti
- Vize- Pasaport Teslimi Hizmeti
- Sınırsız Destek Hizmeti
Almanya Vize başvurularının daha hızlı sonuçlanabilmesi için yararlanabileceğiniz ekstra bir hizmet bulunmamaktadır. Başta aile ziyareti vizesi olmak üzere Almanya için tüm vize türlerinde yapacağınız başvurularda Almanya Göç Ajansının uzman personelinden destek almanızı önermekteyiz. Ayrıca tüm ülke vizeleri hakkında bilgi almak istiyorsanız Vize Keyfi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Almanya Aile Ziyareti Vizesi Sık Sorulan Sorular
Almanya misafir vizesi nasıl alınır?
Almanya misafir vizesi almak ve akrabalarınızı ziyaret etmek için başvurmanız gereken vize türü Almanya aile arkadaş vizesidir. Bu vize ile Almanya da bulunan ailenizi, arkadaşlarınızı veya akrabalarınızı görebilirsiniz.
Almanya aile ziyareti vizesi kaç günde çıkar 2023
Almanya aile ziyareti vizesi genel olarak 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Almanya Konsolosluğuna bağlı olarak ek evrak talebi veya yoğunluk durumunda süre uzayabilmektedir.
Almanya kimler davetiye gönderebilir?
Almanya da oturum izni bulunan kişiler davetiye mektubu yazarak ilgili belediyeye imzalatabilirler. Bu belgeyi imzalatmak ve davet mektubu hakkına sahip olmak için oturum izniniz olması gerekmektedir.
Almanya'ya davetiye ile gitmek kolay mı?
Almanya akraba ziyaret vizesinde davetiye büyük önem taşımaktadır. Davet mektubu var ise kesin olarak vize alırsınız gibi bir durum söz konusu değildir fakat davetiye mektubu vize kabul oranınızı arttıracaktır.
Almanya'ya misafir olarak gitmek için ne gerekli?
Almanya aile ziyareti için öncelikle pasaport sahibi olmanız gerekmektedir. Almanya aile ziyareti vizesi makalemiz içerisinde bulunan gerekli belgeler ile Konsolosluğa başvuruda bulunarak Almanya’ya gitmek için gerekli olan adımı atabilirsiniz
Davetiye ile Almanya vizesi nasıl alınır?
Almanya aile arkadaş vizesinde davetiye çok büyük bir önem taşımaktadır. Davet mektubunu Almanya da bulunan kişi yazar ve belediyeye imzalatır. Ardından davet edilen kişi vize başvurusunda bulunurken bu daveti belgeler arasında sunar. Bu belgenin ibraz edilmesi vize kabul oranını büyük bir oranda arttırabilir.
Vize neden kabul edilmez?
Almanya aile ziyareti vizesinde belgelerin yanlış, eksik, hatalı ve eski olması, vizenin kabul edilmemesine neden olabilir.
İçindekiler
- 1 Almanya Aile Ziyareti Vizesi
- 1.1 Almanya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ?
- 1.2 Almanya Vizesi İçin Davetiye Nasıl Olmalıdır ?
- 1.3 Almanya Aile Ziyareti Vizesine Nasıl Başvurulur?
- 1.4 Almanya da Akrabam Var Nasıl Giderim?
- 1.5 Almanya Aile Ziyareti Vize Başvurusu
- 1.6 Almanya Vize Ücreti
- 1.7 Almanya Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?
- 1.8 Almanya Göç Ajansı İle Başvuru Süreci
- 1.9 Almanya Aile Ziyareti Vizesi Sık Sorulan Sorular
- 1.9.1 Almanya misafir vizesi nasıl alınır?
- 1.9.2 Almanya aile ziyareti vizesi kaç günde çıkar 2023
- 1.9.3 Almanya kimler davetiye gönderebilir?
- 1.9.4 Almanya'ya davetiye ile gitmek kolay mı?
- 1.9.5 Almanya'ya misafir olarak gitmek için ne gerekli?
- 1.9.6 Davetiye ile Almanya vizesi nasıl alınır?
- 1.9.7 Vize neden kabul edilmez?
Merhaba, benim abim yaklaşık 20 yıldır ailesiyle birlikte Almanya’da yaşıyor. Ara sıra yaz tatillerinde Türkiye’ye geliyorlar ve yıllardır bizi oraya çağırıyorlar. Fakat biz bir türlü gidemedik. Bu yaz tatilinde gitmek istiyoruz. Yukarıdaki yazınızı da okudum. Ben sigortalıyım ve işçi olarak çalışıyorum. Sürecin işleyişi hakkında ve yukarıdaki evraklar dışında hazırlamam gereken evrak var mı bana bilgi verebilir misiniz ?
Merhabalar Mustafa Bey; Almanya Aile Ziyareti Vizesi ile abinizi ziyaret etmek amacıyla Almanya’ya gidebilirsiniz. Öncelikle yaz tatilinde de olsa iş yerinizle de görüşerek gideceğiniz tarihleri netleştirmeniz gerekmektedir. Tarihlerinizi netleştirdiğiniz gibi kimlerle beraber gidecekseniz herkes için, abinizle görüşerek bir davetiye isteyeceksiniz.
Abiniz yaşadığı bölgedeki Belediye’ye giderek onaylı ve imzalı bir davetiye hazırlatacak. Bu davetiyede abinizin kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, ikamet adresi, sizin ve varsa diğer davet edilen kişinin kimlik bilgileri, pasaport bilgileri, iletişim bilgileri, seyahat tarihleri ve kalacağı yerin adresi yer almalıdır.
Abiniz davetiyeyi aldıktan sonra size kargo ile göndermelidir. Davetiyenin fotokopisi kabul edilmemektedir, orijinal davetiye ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu arada siz de vize aracı kurumundan evrakların teslimi ve biyometrik verilerin verilmesi için randevu alabilirsiniz. İkamet ettiğiniz şehre göre başvuru yapacağınız yer belirlenmektedir. Randevunuzu ona göre almalısınız. Mesela İstanbul’da ikamet ediyorsunuz; başvurunuzu İstanbul’dan yapacaksınız ve IDATA’dan randevu alacaksınız. Randevunuzu IDATA yı arayarak veya internet sitesinden alabilirsiniz.
Randevunuzu aldıktan sonra, evraklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yukarıda Almanya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar listesini açıkladık. Oradaki evrakların dışında; çalıştığınız şirketten, şirket antetli kağıdına yazılı bir izin yazısı almanız gerekmektedir. Bu izin yazısında; sizin şirkette ne zamandır, hangi pozisyonda çalıştığınız, ne kadar maaş aldığınız, hangi tarihler arasında seyahat edeceğiniz ve bu tarihlerde izinli olduğunuz belirtilmelidir. Ayrıca aşağıda yazılı evrakları da dosyaya eklemelisiniz.
• Barkodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, ( e-devletten alabilirsiniz )
• Çalıştığınız Şirketin Vergi Levhası,
• Çalıştığınız Şirketin Güncel Faaliyet Belgesi,
• Çalıştığınız Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi,
• Çalıştığınız Şirketin İmza Sirküleri
Randevu günü ve saatinde, dosyanızla birlikte ilgili aracı kuruma gider dosyanızı teslim ederek, biyometrik verilerinizi verirsiniz. Dosyanızla birlikte pasaportunuzu da teslim edersiniz. Başvuru sonuçlanınca pasaportunuzun nereye gönderileceğini de orada belirtirsiniz. Aracı kurum evraklarınızı incelenmek üzere Konsolosluğa gönderir. Yaklaşık 20 gün içerisinde Konsolosluk size olumlu veya olumsuz bir cevap verir. Pasaportunuzun nereye gönderilmesini istediyseniz oraya geri gönderilir.
Mustafa Bey, Almanya Aile Ziyareti Vizesi başvurusu yaparken profesyonel destek almanızı öneririz. Ret almanız durumunda bütün planlarınız değişecektir. Almanya Göç Ajansı uzmanlarıyla görüşerek süreç hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Selamlar, ben üniversite öğrencisiyim, teyzem uzun süredir Almanya’da yaşıyor. Ben ilk fırsatta onun yanına gidip onu ziyaret etmek istiyorum. Almanya Akraba Ziyareti Vizesi ne başvurmak istiyorum. Size birkaç sorum olacak. Gitmeden ne kadar önce başvuru yapmalıyım ? Bana ne kadar süreliğine vize verirler ? Ayrıca benim herhangi bir gelirim yok, finansal belgeleri nasıl hazırlamalıyım ? Annem ev hanımı, babam sigortalı çalışıyor. Onlar bana sponsor olabiliyor mu? Şimdiden çok teşekkür ederim
Selamlar Merve Hanım ; teyzenizi ziyaret etmek için Almanya Akraba Ziyareti Vizesi ne başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu vize türü de aslında ziyaret vizesi içerisinde, kısa süreli Schengen Vizesi olarak değerlendirilmektedir. Yukarıda yazdığımız Aile Ziyareti Vizesi ile ilgili bilgilendirmeyi okumanızı tavsiye ederiz.
Almanya Akraba Ziyareti Vizesi için de en önemli şartlardan biri; teyzeniz tarafından size gönderilecek adınıza düzenlenmiş imzalı ve onaylı davetiyedir. Bu davetiye, teyzeniz tarafından ilgili Belediyeden alınacaktır. Bununla ilgili de yukarıda ayrıntılı açıklama yazdık.
Sizin sorularınıza gelecek olursak; gitmeyi planladığınız seyahat tarihinden 3 ay önce başvuru yapabilirsiniz. Yani 10 temmuz da gitmeyi planlıyorken, 6 ay önce başvuru yapamazsınız. Planladığınız tarihe 3 ay kala yani 10 Nisan’dan sonra başvuru yapmalısınız. Başvurunuzun maksimum 20 günde sonuçlanacağını düşünürsek, 10 Nisan ile 20 Haziran arasında başvuru yapmanız sizin için uygun olacaktır.
Kısa süreli schengen vizeleriyle 90 günden fazla o ülkede kalamazsınız. Yani size verilebilecek maksimum vize süresi 90 gündür. Size verilecek vize süresi muhtemelen seyahat sürenizle sınırlı olacaktır. Vize süreleri belirlenirken temel bir kural yoktur. Sık sık yurtdışına çıkan ve zamanında ülkesine dönenlerin her vize başvurusunda bir öncekinden daha uzun süreli vize aldıklarını tecrübelerimiz neticesinde gördük.
Vize sonuçlanma süresi ise 7-15 iş günü arasında değişmektedir.
Öğrenci olduğunuzdan dolayı gelirinizin olmaması normal. Bu durumda çalışan ve düzenli gelir sahibi olan anne veya babanızdan biri size sponsor olabilir. Hazırlanacak klasik evraklar dışında öğrenci belgeniz ve sponsor evraklarınızı dosyaya eklemeniz gerekecektir. Sponsor evrakları şu şekildedir:,
• Sponsor Dilekçesi
• Sponsorun Barkodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, ( e-devletten alabilirsiniz )
• Sponsorun Çalıştığı Şirketin Vergi Levhası,
• Sponsorun Çalıştığı Şirketin Güncel Faaliyet Belgesi,
• Sponsorun Çalıştığı Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi,
• Sponsorun Çalıştığı Şirketin İmza Sirküleri
• Sponsorun son 3 aylık maaş bordrosu (imzalı-kaşeli)
Merve Hanım Almanya Akraba Ziyareti Vizesi başvurusu yaparken profesyonel destek almanızı öneririz. Ret almanız durumunda bütün planlarınız değişecektir. Almanya Göç Ajansı uzmanlarıyla görüşerek süreç hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Merhabalar,
Daha oncelerde uzun sureleri kapsayan bir aile ziyareti vizesinden bahsetmislerdi. Sanki 1-3 yillik multi-pass bir vizeden bahsetmisti almanyada yasayan arkadaslar ama size tekrar sormak istedim. Ben almanyada yasiyorum ve ailemin ara ara beni ziyaret etmesini istiyorum. Bu durumda yine de sadece ucak bileti araliginda mi vize verirler yoksa bu tip vizenin suresi daha uzun olup yillik kalma suresi mi daha kisadir?
Tesekkurler, iyi calismalar.