Almanya Çalışma Vizesi

Almanya’da 90 günden daha uzun süreli kalmak istiyorsanız, kalma nedeninize bağlı olarak ulusal vize (D Vize) kategorilerinden birine başvurmanız gerekmektedir. Çalışma amacıyla Almanya’ya gitmek istiyorsanız Almanya Çalışma Vizesi almanız gerekecektir. Schengen ülkelerinin vize prosedürleri genelde birbirine benzemektedir. Çalışmak amacıyla farklı bir Avrupa ülkesine giderken de çalışma vizesi gerekecektir.
Almanya’da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Orada yaşayan Türk nüfusunun fazla olması ve pek çok iş olanağının bulunması Almanya’yı pek çok kişi için cazip kılmaktadır. Almanya’da çalışmak isteyen kişiler kendi imkânlarıyla iş bulabilecekleri gibi, tanıdıkları aracılığıyla da iş bulabilirler. Burada temel kriter çalışacağınız işle ilgili olarak gerekli şartları sağlamanızdır. Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise orada bulduğunuz iş pozisyonu için uygun bir Alman veya Avrupa Birliği vatandaşının olmamasıdır.
Almanya Çalışma Vizesi aldıktan sonra Almanya’ya gidebilir, iş sözleşmesi imzaladığınız şirkette çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu vize ile Almanya’ya giriş yaptıktan sonra ikametgâhınız belli olur olmaz oturum kartınızı alırsınız. Oturum kartı ile tüm schengen ülkelerine vizesiz seyahat etme hakkına sahip olursunuz. Aynı zamanda aile üyelerinizle beraber de bu vizeye başvurabilir, dependant olarak yanınızda götürebilirsiniz. İlk etapta ailesiyle beraber başvurmak istemeyenler, daha sonra Aile Birleşimi ile ailelerini yanlarına alabilirler. Aile Birleşimi vizesi başvurusunda gidecek eş için dil yeterliliği şartı aranacaktır.
Almanya Çalışma Vizesi başvuruları konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş aracı kurumlara yapılmaktadır. Bulunduğunuz ilin bağlı bulunduğu bölgedeki ilgili aracı kurumdan öncelikle randevu alınır. Örneğin İstanbul’da ikamet eden başvuran IDATA dan randevu almalıdır. Daha sonra gerekli evraklarla birlikte başvuran kişi bizzat, randevu günü ve saatinde ilgili kuruma gider. Ve orada hem evraklarını teslim eder hem de biyometrik verilerini verir. Vize başvurusu yapmadan önce Almanya Göç Ajansı uzmanlarından danışmanlık almanızı öneririz.
Almanya Çalışma İzni
Almanya’da çalışmak istiyorsanız Almanya Çalışma İzni ne sahip olmanız gerekmektedir. Almanya’nın nitelikli iş gücü ve istihdam ihtiyacına göre çalışma izni şartları zaman zaman değişmektedir. Almanya’nın istihdam ihtiyacı Federal İstihdam Dairesine göre belirlenmektedir. Fakat bilim insanı ya da akademisyenler bu kontrolden muaftır. Özellikle mühendislik, bilişim teknolojileri ve sağlık alanında verilen çalışma izinleri yoğunlaşmaktadır. Çünkü bu alanlarda nitelikli eleman sıkıntısı bulunmaktadır. Diğer mesleklerde işverenin talebi ve işe başvuracak kişinin özelliklerine göre bir değerlendirme yapılmaktadır.
Üniversite eğitimini Almanya’da tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları mezuniyet tarihinden itibaren 18 ay içinde iş bulabilmeleri durumunda oturum ve çalışma izni hakkına sahip olurlar.
Almanya da Çalışma İzni için başvuru yaparken ikamet ettiğiniz ile göre yetkili yerden yapmanız gerekmektedir.
Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Isparta, Uşak illerinden birinde ikamet ediyorsanız Almanya İzmir Konsolosluğu’na veya Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş aracı kuruma;
Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmit, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova illerinden birinde ikamet ediyorsanız Almanya İstanbul Konsolosluğu’na veya Büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş aracı kuruma;
Adana, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aksaray, Amasya, Ankara, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İçel (Mersin), Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak illerinden birinde ikamet ediyorsanız Almanya Ankara Büyükelçiliği’ne veya Büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş aracı kuruma yapabilirsiniz.
Almanya Çalışma Vizesi Şartları
Almanya da çalışabilmek için, çalışma izni ve vize sahibi olmanız gerekmektedir. Almanya çalışma vizesi başvurusu Almanya konsolosluklarına yapılmaktadır. Vize başvurusunda bulunabilmek için, Almanya’da işinizin hazır olması gerekmektedir. Almanya Konsolosluklarına dil yeterliliği şartını karşılayarak ve eksiksiz evraklar ile ibraz ederek vize başvurusu yapabilirsiniz.
Almanya Federal Cumhuriyeti bu kapsam içerisinde üçüncü ülke vatandaşları için bazı sınırlandırmalar sağlamıştır. Eğer Alman vatandaşlığınız veya Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde bir vatandaşlığınız mevcut değil ise, üçüncü ülke vatandaşı sayılırsınız. Bu süreç ve doğru başvuru için Almanya Çalışma İzni Danışmanlık sağlayan temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.
Almanya Çalışma Vizesi Başvuru
Evrak, süreç ve danışmanlık için bizleri arayabilir veya form bırakabilirsiniz.
Almanya Çalışma Vizesi Dil Şartı
Almanya’da çalışmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken konuların başında dil yeterliliği gelmektedir. Almanya’da çalışmak için yapacağınız vize başvurusunda mesleğinize göre dil belgesi de sunmanız gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken iki nokta var, bunlar birbiriyle karıştırılmamalıdır. Öncelikli olarak iş başvurusu yaptığınız firma sizden belli bir seviyede Almanca bilgisini şart koşabilir. Örneğin sizi işe alacak şirket B1 seviyesinde Almanca bilginizi gerekli görebilir. Ve bununla ilgili sizden belge talep edebilir. Bu durum işverenin takdirindedir. Fakat vize aşamasındaki koşullar bundan tamamen bağımsızdır. Siz iş sözleşmesini alıp vize başvurusu aşamasına geçtiğinizde, başvurduğunuz meslek grubuyla ilgili Konsolosluk tarafından belirlenen dil şartını karşılamanız gerekmektedir. Yani işvereninizin sizi işe almak için sunduğu dil şartı bir kriter iken, vize başvurusunda Konsolosluğun sunduğu dil şartı başka bir kriterdir.
Almanya Çalışma İzni alacak kişilerin alması gereken dil yeterliliği sertifikası, Almanya Konsolosluğunun kabul ettiği belli Goethe Institute ve ÖSD tarafından düzenlenmelidir. Bu kurumlar dışında sunulan sertifikalar kesinlikle kabul edilmemektedir.
Almanya Oturma ve Çalışma İzni
Türk vatandaşlarının Almanya da çalışmak için, Almanya yetkililerinin belirledikleri kriterlere uygun olması gerekmektedir. Kendi imkanlarıyla buldukları işte çalışmaları için bu şartların sağlanmış olması gerekir.
Almanya oturum izni nasıl alınır?
Almanya’da uzun süreli ikamet etmek için, oturum izni almak gerekmektedir. Almanya’da 4 farklı oturum izni vardır.
Almanya Oturum izinleri:
- Almanya Oturum İzni
- Almanya Yerleşim İzni
- AB Kalıcı Oturum İzni
- AB Mavi Kart
olmak üzere 4 çeşittir.
Almanya Oturum İzni
Almanya oturum izni almak, hangi sebeple ve amacına bağlıdır. Aşağıda yer alan kişiler oturum izni alabilir:
- Almanya’da çalışmak için gidenler
- Mesleki eğitim amacı ile gidenler
- İnsani nedenler ile sığınma talebinde bulunanlar
- Ailevi nedenler ile göç eden kişiler
- AB ülkelerinden birinde kalıcı oturum iznine sahip olanlar
Almanya Yerleşim İzni
Almanya yerleşim izni kalıcı olarak verilir. Yerleşim izni içerisine çalışma iznini de barındırmaktadır. Bu izne sahip olmak için aşağıdaki kriterlere sahip olmalısınız.
- Almanya’da en az 5 yıllık oturum izni olmalıdır.
- Almanya yerleşim izni başvurusunda bulunan kişinin, maddi geçimini sağlayabilecek durumda olması gerekmektedir.
- Almanca B1 dil seviyesine sahip olmanız gerekmektedir.
- Sabıka kaydının temiz olması gerekir.
- AB Mavi Kart sahibi vatandaşlar, 2 yıl sonra yerleşim izni başvurusunda bulunabilirler.
AB Kalıcı Oturum İzni
AB Kalıcı Oturum İznine sahip vatandaşlar aynı zamanda Almanya Çalışma İznine de sahiptirler. Kalıcı oturum izni verilme şartları, yerleşim izni ile benzerdir. AB Kalıcı oturum izni, AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı da içermektedir.
AB Mavi Kart
AB vatandaşı olmayan kişiler, yüksek nitelik gerektiren bir meslek sahibi olup, o işte çalışma amacıyla Almanya’ya gitmek istiyor ise, AB Mavi Kart başvurusunda bulunabilirler. Yüksek Öğrenim amacı ile Almanya’da ikamet etmek isteyen kişiler de AB Mavi Kart’a başvurabilirler.

Almanya D Tipi Vize Çalışma İzni
Almanya Çalışma İzni Vizesi’ne başvuru yapmak için, çalışacağınız gün sayısı 90 günü aşıyor ise Ulusal Vize (D Tipi Vize) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Çalışma amaçlı gittiğiniz vize türünde evraklarınızın tam olması gerekir.
Almanya Çalışma Vizesi Danışmanlık
Ticari Vize
Turistik Vize
Oturma İzni
Öğrenci Vizesi
Aile Birleşim Vizesi
Aile Ziyareti Vizesi
ve daha fazlası…
Schengen Vizesi İle Almanya'da Çalışmak
Almanya’ya turist olarak gidip çalışmak Schengen vize sahipleri için mümkün bir durum değildir. Schengen vize sahiplerinin ikamet ve çalışma izni bulunmamaktadır. Çalışma izni olmadan Almanya’da çalıştığınız Alman yetkilileri tarafından tespit edilir ise, sınır dışı edilme şansınız bulunmaktadır. Almanya’da çalışmak için Almanya Konsolosluğuna çalışma izni için başvurmanız gerekmektedir.
Almanya Çalışma Vizesi Gerekli Evraklar
Başvuru Formu: Almanya Çalışma Vizesi için doldurulması gereken form başvuru sahibi tarafından Almanca doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Başvuru formunuzda eksik bilgi olması halinde başvurularınız geçersiz sayılacaktır. Almanya Göç Ajansı uzmanları sizin adınıza bu formu Almanca olarak dolduracaklardır.
Pasaport: Başvuru yaparken kullanacağınız pasaportunuzun en az 1 sene süreyle geçerli olması gerekmektedir. Eğer başvuru sahibinin pasaportu yok ise, öncelikle pasaport başvurusu yapmalılardır.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüzünü net bir şekilde gösteren nüfus cüzdan fotokopisi eklenmelidir.
2 Adet Vesikalık Fotoğraf: 35*45 mm boyutlarında son 6 içerisinde çekilmiş güncel biyometrik fotoğraf olmalıdır. Başvuruda bulunan kişinin yüzü fotoğrafta karşı cepheden tam olarak görünmelidir.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus bilgilerini ve nüfus kaydı ile ilgili tüm olayları eksiksiz bir şekilde içermelidir. Kişinin nüfus kayıt örneğindeki düşünceler kısmı eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır. Bu evrakta ; daha önce yapılmış evlilikler, doğan çocuklarınıza ait kimlik bilgileri, boşanmalar, anne ve baba hakkındaki bilgiler mutlaka bulunmalıdır.
Başvuru sahibinin ikametgah belgesi: Türkiye’de ikamet eden başvuru sahibinin ikametgah belgesi ibraz edilmelidir. Bu belge Almanya Aile Birleşimi başvuru formunu doldururken de gerekmektedir. Barkodlu olarak e devletten alabilirsiniz.
Seyahat Sağlık Sigortası: Güncel tarihli, en az 3 ay süreyle ve tüm schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, karneler, diplomalar, iş sözleşmesi vs.
Adınıza düzenlemiş iş teklifi; bu teklif Almanya’daki işveren (adı, adresi), Almanya’daki çalışma yeri (posta kodu), İş ilanı ve görev tanımı, çalışma biçimi, avro olarak yıllık brüt maaş gibi bilgileri içermelidir.
Yabancı yükseköğrenim diploması (mümkünse, yukarıda belirtilen ANABIN çıktısıyla birlikte) veya
- Yurt dışında alınmış mesleki eğitim belgesi ve denklik tanıma belgesi veya
- Almanya’da alınmış mesleki eğitim belgesi
- Eğer meslek için zorunluysa: Meslek icrası izninin verilmesi veya iznin çıkacağına dair verilen onay yazısı.
Almanya Çalışma Vizesi Ücreti
Vize ücretleri zaman zaman konsolosluk tarafından değiştirilmektedir. Şu an itibariyle 2022 Almanya Çalışma vizesi ücreti Konsolosluk Harcı 75 euro, Aracı Kurum Ücreti 75 tl dir. Aracı kurum ücretini randevu alırken online olarak ödeyebilirsiniz. Fakat, Konsolosluk Harcını randevuya gittiğinizde peşin euro olarak ödemelisiniz. Bunlar dışında seyahat sağlık sigortası ve tercüme masraflarınız olacaktır.
Seyahat Sağlık Sigortası, 30.000 Euro teminatlı ve tüm schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Konsolosluğa sunacağınız tüm evraklar Almanca veya Almanca çeviri olmalıdır. Almanca olmayan evraklarınızı yeminli tercümanlar aracılığıyla Almanca’ya çevirmeniz gerekecektir.
Başvurunuzu Almanya Göç Ajansı ile yapmanız durumunda sigorta ve tercüme bedellerinde daha uygun fiyatlara hizmet alabilirsiniz.
Almanya Çalışma Vizesi Ücreti Kaç Günde Çıkar?
Ulusal Vize ( D Vize ) başvuruları kısa süreli vize türlerine göre daha uzun sürede sonuçlanmaktadır. Çünkü dosyanız Konsolosluk ve Almanya’daki ilgili kurumlar tarafından daha detaylı incelenmektedir. Çalışma vizesi de daha uzun sürede genelde 30-40 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvurunuzun hızlı sonuçlanmasını istiyorsanız başvurunuzu eksiksiz ve doğru yapmanız çok önemlidir. Eğer başvuru yaparken eksik belge veya hatalı bir belge verirseniz red alabileceğiniz gibi başvurunuzun sonuçlanması da uzun sürebilir. Ayrıca başvurunuzu inceleyen konsolosluk, sizin durumunuza özel olarak sizden ek belge talep edebilir. Bu durumda da başvurunuzun sonuçlanması uzun sürebilir.
Almanya Çalışma Vizesi başvurularının hızlı sonuçlanabilmesi için ekstra yararlanabileceğiniz bir hizmet bulunmamaktadır. Durumunuzun aciliyeti söz konusu ise başvuru yaparken durumunuzu dilekçe ile bildirmeniz size fayda sağlayabilir. Başta çalışma vizesi olmak üzere özellikle ulusal vize türlerindeki başvurularda uzmanlarımızdan destek almanızı önermekteyiz. Ayrıca tüm ülke vizeleri hakkında bilgi almak istiyorsanız Vize Keyfi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Almanya'da Çalışma Vizesi Süresi Ne Kadar?
Almanya’da çalışmak için gereken çalışma vizesi D tipi ulusal vizeyi kapsamaktadır. Ulusal vize süresi 90 gün ila 365 gün arasında değişiklik göstermektedir.
Almanya Çalışma Vizesi işlemleri, iş bulma danışmanlığı, vize işlemleri ve diğer merak ettiğiniz bütün sorularınız için www.almanyagocajansi.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Bununla beraber info@almanyagocajansi.com e-mail atabilir veya 0212 909 22 10 numaralı telefon ile bizlere ulaşabilirsiniz.
İçindekiler
- 1 Almanya Çalışma Vizesi
- 1.1 Almanya Çalışma İzni
- 1.2 Almanya Çalışma Vizesi Şartları
- 1.3 Almanya Çalışma Vizesi Başvuru
- 1.4 Almanya Çalışma Vizesi Dil Şartı
- 1.5 Almanya Oturma ve Çalışma İzni
- 1.6 Almanya D Tipi Vize Çalışma İzni
- 1.7 Almanya Çalışma Vizesi Danışmanlık
- 1.8 Schengen Vizesi İle Almanya'da Çalışmak
- 1.9 Almanya Çalışma Vizesi Gerekli Evraklar
- 1.10 Almanya'da Çalışma Vizesi Süresi Ne Kadar?
Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği bölümünden 2020 Haziran ayında mezun oldum. Okulda iken staja başladığım firmada, temmuz ayında işe başladım. Şu anda da Almanya’da bir firma ile iş görüşmesi yaptım ve bir anlaşma imzalayacağız. Firma yetkilileri Almanya Çalışma Vizesi ile ilgili neler yapmam gerektiğini sordular. Lütfen yardımcı olur musunuz ?
Merhabalar Mert Bey, öncelikle tebrik eder, meslek hayatınızda başarılar dileriz. Almanya Çalışma Vizesi başvurusu yapabilmek için ilk olarak; görüşme yaptığınız, çalışmayı düşündüğünüz firmadan adınıza düzenlenmiş imzalı ve onaylanmış iş sözleşmesi almanız gerekmektedir.
İş sözleşmesinde kimlik bilgileriniz, mesleki bilgileriniz, çalışacağınız pozisyon, yıllık çalışma programınız, haftalık mesai ve izin saatleriniz, yıllık olarak alacağınız maaş miktarı, işinizle ilgili ayrıntılı bilgiler kesinlikle yer almalıdır. Bu sözleşme hem sizin hem de işvereniniz tarafından karşılıklı olarak imzalanmalıdır. Almanya Çalışma Vizesi alabilmeniz için iş sözleşmenizde belirtilen yıllık brüt maaşınız da minimum 43.056 euro olmalıdır.
İş sözleşmesini aldıktan sonra gerekli evrakları hazırlamaya başlayabilir ve Almanya vize aracı kurumundan randevu alabilirsiniz. İstanbul’dan başvuru yapacak kişiler IDATA dan randevu alabilirler.
Başvuru yaparken öncelikle en az 2 yıl geçerliliği olan pasaport sahibi olmalısınız. Pasaportunuz yoksa hemen pasaport başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bu vize türünde herhangi bir pasaport türünün bir ayrıcalığı yoktur. ( Yeşil pasaport dahil herkes başvurmalı)
Almanya Çalışma Vizesi için hazırlamanız gereken evrak listesini öğrenmek için sayfamızda bulunan yazıyı okuyabilirsiniz. Öncelikle bu vize türünde kesinlikle profesyonel yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Hatalı veya eksik bir başvuru yapmanız durumunda başvurunuzun sonuçlanması çok uzun sürebileceği gibi red sonucuyla da karşılaşabilirsiniz.
Ayrıca sormak istediğiniz sorular olursa Almanya Göç Ajansı uzmanlarımızla iletişime geçerek daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Selamlar, ben 8 yıldır özel bir kurumda hemşirelik yapıyorum. Almanya’dan iş teklifi aldım ve gitmek istiyorum. Ben Almanya Çalışma Vizesi alacağım fakat evliyim ve 4 yaşında bir çocuğum var; eşimi ve çocuğumu yanımda götürebilmek için ne yapmalıyım ? Teşekkür ederim.
Selamlar,siz Almanya Çalışma Vizesi başvurusu yaparken eş ve çocuklarınızla beraber de başvuru yapabilirsiniz. Onlar için hazırlanması gereken evraklardan oluşan ayrı dosyalar oluşturmalısınız. Böylece başvurunuzu beraber yapıp, vizenizi de beraber alabilirsiniz. Bunun dışında bir seçenek daha bulunmaktadır.
Alman vatandaşı veya Almanya’da oturum iznine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye’de bulunan eşlerini ve 18 yaşından küçük çocuklarını Almanya’ya yanına alabilmeleri için Aile Birleşimi Vizesine başvurmaları gerekir. Siz de Almanya’da oturum iznini aldıktan sonra eşiniz ve çocuğunuz için Aile Birleşimi yapabilirsiniz. Adım adım anlatmak gerekirse; öncelikle iş vereninizden adınıza düzenlenmiş iş teklifi almalısınız. Bu teklif; Almanya’daki işveren (adı, adresi), Almanya’daki çalışma yeri (posta kodu), iş ilanı ve görev tanımı, çalışma biçimi, avro olarak yıllık brüt maaş gibi bilgileri içermelidir.
İş teklifiniz geldikten sonra gerekli diğer evrakları da hazırlayarak sizin Almanya çalışma vizesi ne başvurmanız gerekmektedir. Çalışma vizesi başvurunuz olumlu sonuçlandıktan sonra Almanya’ya gidebilirsiniz. Almanya’ya gittikten sonra ikametgâh belirleyip oturum kartınızı alırsınız. Siz oturum kartını aldıktan sonra eşiniz ve çocuğunuz için Aile Birleşimi Vizesi başvurusu yapabilirsiniz.
Eşiniz ve çocuğunuzun Aile Birleşimi Vizesi başvuruları genelde 2-3 ayda sonuçlanır. Onların başvuruları olumlu sonuçlanırsa sizin yanınıza gelebilirler.
Merhaba, ben 29 yaşındayım, 7 yıldır bir restorantta garsonluk yapıyorum. yaklaşık 4 yıldır da sigortalıyım. Ben Almanya Çalışma İzni almak istiyorum. Fakat orada hiç bir tanıdığım akrabam yok. Ben ne yapmalıyım ? Ban yardım edebilirseniz ofisinize de gelebilirim. İyi günler
Merhabalar Cemal Bey;
Almanya’ya garson olarak çalışmaya gidebilirsiniz. Bunun için Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Garson olarak SGK lı olarak çalıştığınız sürenin vize için yeterli olduğunu değerlendiriyorum.
İlk aşamada yapmanız gereken Almanya’da çalışacağınız yerden sizin şahsınıza düzenlenmiş onaylı bir iş sözleşmesi almanız. Bunun için internetten iş arama siteleri üzerinden kendinize uygun iş pozisyonlarını bulup işverenlerle temasa geçebilirsiniz. İşverenlerle online olarak iş görüşmeleri yapabilirsiniz. Bunun dışında Almanya’da bir tanıdığınız veya akrabanız olmadığını belirttiğiniz için geriye tek bir seçenek kalmaktadır. İş Arama Vizesi ile gidip 6 ay orada kalabilir, iş arayabilirsiniz. Almanya’da mesleğinize uygun pozisyonda iş bulup, işverenle anlaştıktan sonra onlarda onaylı iş sözleşmesini istersiniz. İş sözleşmesi elinize ulaştıktan sonra randevu aşamasına geçebilirsiniz.
İkamet ettiğiniz şehre göre Almanya Vize işlemlerini gerçekleştiren aracı kurumdan randevu alabilirsiniz. Randevu tarihinize göre gerekli evrakları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Gerekli evraklarla ilgili listeyi yukarıda konuyla ilgili yazmış olduğumuz bilgilendirme yazısında bulabilirsiniz.
Evraklarınız orijinal belgelerden oluşmalı ve eksiksiz olmalıdır. Başvuru dosyanızı randevu günü ve saatinde yanınızda götürerek teslim edeceksiniz. Aynı anda biometrik verilerinizi de randevu esnasında vereceksiniz.
Almanya’da iş bulmak, oradaki işverenlerden iş sözleşmesi almak çok kolay süreçler değildir. O aşamayı sorunsuz tamamladıktan sonra vize başvurunuzu doğru ve eksiksiz yapmanız çok önemlidir. Aksi takdirde iş bulmuş olsanız bile vizeniz olumlu sonuçlansa da gidemezsiniz. Bundan dolayı Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yaparken kesinlikle profesyonel destek almanızı öneririz.
Almanya Göç Ajansı uzmanlarıyla başvuru sürecini beraber yürütebilirsiniz. Hayallerinizin vizeden alacağınız olumsuz bir sonuçla yıkılmasını istemiyorsanız vize başvurunuzu yapmadan önce uzmanlarımızla görüşmenizi şiddetle önermekteyiz.