Almanya Öğrenci Vizesi
Almanya’ya uzun süreli eğitim amacıyla gitmeyi planlayan kişilerin Almanya Öğrenci Vizesi almaları gerekmektedir. Burada uzun süreliden anlaşılması gereken süre 90 gün üzeridir. 90 günden uzun süreli vizeler D Vize ( Ulusal Vize ) olarak adlandırılmaktadır. Genelde eğitim amacıyla gidecek kişiler D vizeye başvurmaktadırlar.
Türkiye’den Almanya’ya eğitim amacıyla gitmek isteyenlerin sayısı her geçen yıl artmaktadır. Almanya’da Türk nüfusunun fazla olması, kişilerin orada akraba, tanıdık, arkadaş vb ihtimallerinin bulunması Almanya’yı pek çok kişi için cazip kılmaktadır. Bunun yanında Almanya’daki üniversitelerin kalitesinin yüksekliği ve mezuniyet sonrası iş bulma imkanlarının fazla olması Almanya’da eğitime olan talebi arttırmaktadır.

Almanya Öğrenci Vizesi aldıktan sonra Almanya’ya gidebilir, kabul aldığınız eğitim kurumunda eğitim almaya başlayabilirsiniz. Bu vize ile Almanya’ya giriş yaptıktan sonra ikametgâhınız belli olur olmaz oturum kartınızı alırsınız. Oturum kartı ile tüm schengen ülkelerine vizesiz seyahat etme hakkına sahip olursunuz. Aynı zamanda aile üyelerinizle beraber de bu vizeye başvurabilir, dependant olarak yanınızda götürebilirsiniz.
Almanya Öğrenci Vizesi başvuruları konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş aracı kurumlara yapılmaktadır. Bulunduğunuz ilin bağlı bulunduğu bölgedeki ilgili aracı kurumdan öncelikle randevu alınır. Örneğin İstanbul’da ikamet eden başvuran IDATA dan randevu almalıdır. Daha sonra gerekli evraklarla birlikte başvuran kişi bizzat, randevu günü ve saatinde ilgili kuruma gider. Ve orada hem evraklarını teslim eder hem de biyometrik verilerini verir. Vize başvurusu yapmadan önce Almanya Göç Ajansı uzmanlarından danışmanlık almanızı öneririz.
Almanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ?
Başvuru Formu: Ulusal Vize başvuru formu Almanca doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Formunuzda eksik bilgi veya yanlış bilgi olması halinde başvurularınız geçersiz sayılacaktır. Profesyonel uzmanlarımız sizin adınıza bu formu Almanca olarak dolduracaklar ve size imzalattıracakladır.
Pasaport: Başvuruda kullanacağınız pasaportunuzun en az 1 sene süre daha geçerliliğinin olması gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Fotokopisi: Kimlik kartının ön ve arka yüzlerinin fotokopisi başvuru dosyasına eklenmelidir.
2 Adet Vesikalık Fotoğraf: 35*45 mm boyutlarında son 6 içerisinde çekilmiş güncel biyometrik fotoğraf olmalıdır. Başvuruda bulunan kişinin yüzü fotoğrafta karşı cepheden tam olarak görünmelidir.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus bilgilerini ve nüfus kaydı ile ilgili tüm olayları eksiksiz bir şekilde içermelidir. Kişinin nüfus kayıt örneğindeki düşünceler kısmı eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır.
Başvuru sahibinin ikametgah belgesi: Türkiye’de ikamet eden başvuru sahibinin ikametgah belgesi ibraz edilmelidir. Barkodlu olarak e devletten alabilirsiniz.
CV (Özgeçmiş): Eğitim geçmişinizi ve mesleki tecrübelerinizi anlatan fotoğraflı, kronolojik tarihe göre hazırlamalısınız.
Almanca veya İngilizce motivasyon yazısı: Almanya’da eğitim görme nedeninizi ve sizi Almanya’da eğitim görmeye motive eden duyguları içeren bir yazı yazabilirsiniz.
Diploma, Transkript, Öğrenci Belgesi : Mevcut öğrencilik ve mezuniyet durumunuza göre hazırlayabilirsiniz.
Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, karneler, diplomalar, iş sözleşmesi vs. : Eğer şu anda çalışıyor veya daha önce çalıştıysanız, mesleki tecrübelerini ispat edebilceğiniz resmi belgeleri dosyanıza eklemelisiniz.
Eğitim Kurumundan Adınıza düzenlemiş kabul mektubu: Gideceğiniz eğitim kurumunda kabul yazısı, öğrenci ön kayıt belgesi veya başvuru teyit yazısı almalısınız ayrıca eğitim kurumu ile olan yazışmalarınızı dosyaya ekleyebilirsiniz.
Dil Sertifikası : Eğitim diline yeterli derecede hakim olduğunuza dair resmî sertifika almış olmalısınız.
Ekonomik Durumu Gösteren Belgeler: Eğitim, seyahat ve konaklama gibi masraflarınızı karşılayacağınız ispatlayacak belgeleri hazırlamalısınız.
Sponsora Ait Belgeler : Masraflarınız kendiniz değil de bir başkası karşılayacaksa, o kişinin maddi kaynağı ile ilgili belgeleri de eklemelisiniz.
Seyahat Sağlık Sigortası: Güncel tarihli, en az 3 ay süreyle ve tüm schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.

Almanya Öğrenci Vizesi Fiyatları
Vize ücretleri zaman zaman konsolosluk tarafından değiştirilmektedir. Şu an itibariyle 2021 Almanya Öğrenci vizesi ücreti Konsolosluk Harcı 75 euro, Aracı Kurum Ücreti 75 tl dir. Aracı kurum ücretini randevu alırken online olarak ödeyebilirsiniz. Fakat, Konsolosluk Harcını randevuya gittiğinizde elden euro olarak ödemelisiniz. Bunlar dışında seyahat sağlık sigortası ve tercüme masraflarınız olacaktır. Başvurunuzu Almanya Göç Ajansı ile yapmanız durumunda sigorta ve tercüme bedellerinde daha uygun fiyatlara hizmet alabilirsiniz.
Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır
Ulusal Vize ( D Vize ) başvuruları, C vize türlerine göre daha uzun sürede belli olmaktadır. Çünkü dosyanız Konsolosluk ve Almanya’daki ilgili kurumlar tarafından daha ayrıntılı değerlendirilmektedir. Öğrenci vizesi başvuruları da genelde 30-45 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvurunuzun hızlı sonuçlanmasını istiyorsanız başvurunuzu eksiksiz ve doğru yapmanız çok önemlidir. Eğer başvuru yaparken eksik belge veya hatalı bir belge verirseniz red alabileceğiniz gibi başvurunuzun sonuçlanması da uzun sürebilir. Ayrıca başvurunuzu inceleyen konsolosluk, sizin durumunuza özel olarak sizden ek belge talep edebilir. Bu durumda da başvurunuzun sonuçlanması uzun sürebilir.
Almanya Öğrenci Vizesi başvurularının hızlı sonuçlanabilmesi için ekstra yararlanabileceğiniz bir hizmet bulunmamaktadır. Durumunuzun aciliyeti söz konusu ise başvuru yaparken durumunuzu dilekçe ile bildirmeniz size fayda sağlayabilir. Başta öğrenci vizesi olmak üzere özellikle ulusal vize türlerindeki başvurularda uzmanlarımızdan destek almanızı önermekteyiz. Ayrıca tüm ülke vizeleri hakkında bilgi almak istiyorsanız Vize Keyfi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği bölümü 2 .sınıf öğrencisiyim. Mezun olduktan sonra Almanya’da çalışmayı planlıyorum. Bunun için yaz tatilinde Almanya’ya gidip Almanca Dil Kursuna gitmek istiyorum. Almanya Dil Kursu Vizesi alabilmek için ne yapmalıyım ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Selamlar Alper bey, gelecekte Almanya’da çalışmak gibi bir planınız varsa Almanca öğrenmeniz gerekecektir. Almanca öğrenmenin en mantıklı ve etkili yolu Almanya’da bir dil kursuna gitmektir. Türkiye’deki kurslar aracılığıyla da Almanca öğrenebilirsiniz fakat kurs dışında pratik yapma imkanınız pek olmayacağı için dil öğrenme süreniz hem uzayacak hem de günlük hayatta dili kullanmanız zor olacaktır.
Almanya’ya dil eğitimi amacıyla gidebilmek için Almanya Dil Kursu Vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Öncelikle gideceğiniz dil okulunun yoğunlaştırılmış bir programına kayıt olmalısınız. Yani haftada en az 18 saat ders almalısınız. Ayrıca toplam kurs süreniz 90 günden fazla olmalıdır. Eğer kurs süreniz 90 günü aşmayacaksa C tipi schengen vizesi alabilirsiniz.
Almanya’daki dil kursuna kayıt yaptırdıktan sonra kurstan kayıt kabul belgenizi istemelisiniz. Bu belge sizin adınıza düzenlenmeli ve kurs içeriği hakkında detaylı bilgiler içermelidir. Bu belge elinize ulaştıktan sonra vize başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Gerekli evraklardan oluşan dosyanızla aracı kurumdan randevu alabilirsiniz. İstanbul’da ikamet ediyorsanız randevunuzu IDATA dan alacaksınız. İkamet ettiğiniz ile göre başvuru yapacağınız aracı kurum da değişmektedir.
Almanya Dil Kursu Vizesi için Gerekli Evraklar hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen uzmanlarımızla iletişime geçiniz. Uzmanlarımız evrak listesini size ücretsiz olarak hem SMS hem de mail yoluyla ileteceklerdir. Gerekli evraklardan oluşan dosyanız ile randevu günü ve saatinde Almanya Konsolosluğu’na giderek dosyanızı teslim edersiniz. Konsolosluk harç ücretleri zaman zaman değişmekle birlikte, randevuya giderken güncel harç tutarını öğrenerek yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Konsolosluk harcı peşin olarak ödenmektedir.
Bu vize başvurusunda dikkat edecekleri iki önemli husus vardır. İlk olarak Almanca öğrenmeye neden ihtiyaç duyduğunuzu ve nerede kullanacağınızı anlatan Almanca yazılmış motivasyon yazısı. İkinci olarak da dil kursunu, seyahat ve konaklama masraflarınızı karşılayacak maddi imkanlara sahip olduğunuzu ispatlayabilmenizdir.
Almanya Dil Kursu Vizesi başvurusunun sonuçlanma süresi 30-45 gün arasında sürmektedir. Ve kursa kayıt sürenizi de hesaplamanız gerekir. Planlamanızı yaparken bu süreleri düşünerek yapmanızı tavsiye ederiz. Örneğin ; yaz tatilinde, Haziran ayında gitmeyi planlıyorsanız Mart ayı itibariyle sürecinizi başlatmanız iyi olur.